Veelgestelde vragen wasmachine

Mijn wasmachine start niet met het programma.

Controleer of er geen wasgoed tussen de deur zit en of de deur van uw machine goed dicht zit. De machine controleert namelijk of de deur goed gesloten is voordat deze start met het programma.

Mijn wasmachine doet niets

Controleer de zekering in uw meterkast of probeer de stekker in een ander stopcontact.

Mijn wasmachine pompt niet/centrifugeert niet/er blijft water in staan

Controleer het pompfilter. Mogelijk zit er vuil in het filter waardoor de machine niet meer optimaal functioneert.

Mijn was stinkt na het wassen, hoe kan dat?

Mogelijk heeft u uw was op het verkeerde programma gewassen, heeft u een verkeerde dosis wasmiddel gebruikt, heeft u teveel wasgoed in de machine gedaan of heeft u verkeerde stofsoorten samen gewassen. Om uit te vinden wat de reden is dat uw was stinkt, kunt u steeds één van bovenstaande redenen uitsluiten door dit te testen.

Mijn wasmachine wast niet schoon, hoe kan dat?

Mogelijk heeft u de trommel te vol geladen waardoor de machine de was niet schoon krijgt. Ook kunt u een verkeerde zeepdosering hebben gebruikt of op te lage temperatuur wassen. Om uit te vinden wat de reden is dat uw machine niet schoon wast, kun u bovenstaande mogelijkheden uitsluiten door te testen.

Mijn wasmachine spoelt niet goed.

Controleer het pompfilter. Mogelijk zit er vuil in het filter waardoor de machine onvoldoende kan spoelen.

Mijn wasmachine pakt geen water, wat nu?

Controleer of de kraan waarop uw machine is aangesloten wel voldoende is opengedraaid.

Mijn wasmachine maakt lawaai, wat kan ik doen?

Controleer of uw machine waterpas staat. Wanneer de machine niet stabiel staat, kan de trommel in onbalans raken en krijgt u een ‘lopende’ machine.

De deur van mijn wasmachine gaat niet open, wat nu?

Gebruik de noodontgrendeling van uw machine, kijk hiervoor in de bijbehorende handleiding. Let wel op wanneer u nog water in uw machine hebt staan!

Wat is beter ? Vloeibaar of poederwasmiddel?

 

Beide middelen hebben voor- en nadelen. Het is belangrijk dat u zich goed aan de wasvoorschriften houdt, waardoor er niet veel mis kan gaan. Wanneer u vloeibaar wasmiddel gebruikt is het goed om regelmatig af te wisselen met wasmiddel in poedervorm en regelmatig wasjes te draaien op een hoge temperatuur. Zo houd u de trommel en kuip schoon en fris en zodoende kunt altijd vertrouwen op een heerlijk ruikende vlekvrije was als resultaat.